ХЕМИСКИ ПИЛИНЗИ

about

Мезотерапија

Мезотерапија е процес на подмладување на кожата. Третманот е потполно безбеден и безболен при кои активните состојки како што се хијалуронска киселина, витамини А, Б, Ц, Е и К и минерали се убризгуваат директно под кожа на лице и тоа во епидермален слој на кожата со микроиглички. Пред мезотерапија се чисти лицето, се нанесува пилинг маска која останува на лицето десетина минути. Со мезотерапија се подобрува регенерацијата на кожата, се тонира кожата,се збогатува со витамини, се елиминира хиперпигментацијата и се исправуваат борите. Може да се користи и дерморолер (еден клиент-еден-ролер). По третманот може да се појави благо руменило и оток кои изчезнуваат за кратко време.